Microneedling?

Microneedling is een zeer efficïente behandeling die gebruikt wordt voor huidverbetering:

- fijne lijntjes

- diepere rimpels (anti-aging)

- grove poriën

- acné-littekens

- littekens

- lift en verstevigt de huid

- lachtrimpels verminderen

- grauwe huid en rokers huid wordt opgefrist

- Hyperpigmentatie

- ...

De werking is wetenschappelijk bewezen en de resultaten zijn spectaculair. Bij deze techniek wordt gewerkt met een dermapen. Deze pen bestaat uit zeer fijne naaldjes, die minuscule wondjes maken in de opperhuid.

Tegelijkerheid wordt er een serum in de huid ingebracht. Naargelang het gewenste resultaat (anti-aging, boost, ...) varieert de samenstelling van het serum.

Door deze techniek krijgt de huid de impuls om de beschadigde weefsels te vervangen door nieuwe weefsels. Microneedling zal de collageenproductie stimuleren en de elasticiteit van de huid doen toenemen, waardoor de huid sterker, weerbaarder, egaler van kleur en dikker wordt.

Hoe vaak heb ik behandelingen nodig? Afhankelijk van de conditie van de huid, zijn de beste resultaten in een kuurvorm van gemiddeld 2-3 behandelingen om de 4 weken te bereiken. Na beëindiging van de behandeling zal de huid zich blijven verbeteren.

Is microneedling pijnlijk? 

De meeste klanten vinden dat deze behandeling een wat irriterend gevoel geeft, maar dat het wel goed te verdragen is. Tijdens de behandeling ontstaan er puntbloedinkjes. Dit is volkomen normaal. De huid wordt goed voorbereid, gereinigd en gedesinfecteerd (ontsmet). Deze bloedinkjes zorgen juist voor het effectieve huidherstel. Dit wil zeggen dat we op de juiste diepte werken om de optimale huidverbetering te kunnen garanderen. Ze zijn na de behandeling direct verdwenen en komen niet meer terug. 

Hoe reageert mijn huid op een microneedling?

Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten; de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor uw omgeving. Dat is ook een van de voordelen van de Dermapen: de behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met de Dermapen. De huid kan schraal aanvoelen alsof u te lang in de zon hebt gezeten. Deze effecten van de behandeling trekken binnen enkele dagen weg.
De behandelde huid is gevoelig voor zonlicht. Stel daarom de huid tot zes weken na de laatste behandeling zo min mogelijk bloot aan UV straling (zowel zon als zonnebank). U kunt eventueel een zonnebrandcrème gebruiken (minimaal factor 30, liefst SPF50).

 Contra indicatie? Voor wie niet?

-Zonverbrande huid (geîrriteerde huid)

- huidinfecties

- schimmels 

- actieve acne

- actieve rosacea

- eczeem

- psoriasis

- actinische keratosen

- wonden en zweren

- wratten

- diabetes

- bij gebruik van immuunsysteem onderdrukkende medicijnen (antibiotica)

- personen met HIV

- zwagerschap of borstvoeding

- actieve herpes virus uitslag (koorstblaas)

 

Nabehandeling!

- 24u vermijden van sauna, zwemmen, zonnebank en sporten

- 24u geen bad nemen, enkel douche (niet op het behandelde gedeelte)

- 24u het behandelde gebied aanraken met water

- 24u geen cosmetica producten gebruiken

- nieuwe katoenen kussensloop gebruken

- Na 24u steeds een zware SPF 30 - 50 % gebruiken

- niet in directe zon gaan zitten gedurende 

 

Producten?

wij raden jullie aan om de behandeling verder thuis te zetten met aangepaste produkten om zo'n intesief mogelijk resultaat te bekomen. Dit houdt het serum in en de gepaste Sun Protection Factor 30 - 50%.

Behandelfrequentie microneedling?
De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich “onder” het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij micro-needling therapie, microdermabrasie en andere huidverbeterende behandelingen geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld 5 á 6 behandelingen in kuurverband, elke 4-6 weken, nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met de Dermapen zal een boost zijn voor uw huid. Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds worden foto’s van de huid gemaakt, zodat de verbetering van uw huid goed gevolgd kan worden.

 

 

LED Light tunnel

  • Herstel en verzorging van de beschadigde huid.
  • Verbetering van symptomen zoals veroudering, slappe huid,  grote poriën, fijne lijntjes.
  • Verbeterig van de donkere vlekken (hyperpigmentatie) ontstaan door blootstelling aan de schadelijke straling van de zon.
  • Verbetering van een doffe huidskleur veroorzaakt door slechte stofwisseling of slechte bloedsomloop.
  • Vermindering van ontstekingen en littekens ontstaan door acne.

Functie: Verbetering van symptomen zoals lichte veroudering, minder stevige huid, grote poriën en fijne lijntjes.

 

Bij elke microneedling en BBglow sessie zit deze extra behandeling inbegrepen. Tijdens het masker (20min) wordt deze lamp aangezet met een rood licht.

LED therapie is een volledig natuurlijke methode voor huidverjonging. Het licht van het LED heeft een interactie met cellen en stimuleert ze tot de productie van nieuw collageen en elastine.